Ortognatik cerrahi, alt çene ve üst çenenin ileride ya da geride konumlandığı durumlarda çenelerin konumlarının değiştirildiği ameliyatlardır.
Diş eti görünürlüklerinin değiştirilmesi, yüz asimetrilerinin giderilmesi, yüzdeki orantısızlıkların giderilmesi ve çene ucunun konumunun değiştirilmesi gibi başka tedavilerde de ortognatik cerrahiye ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu ameliyatlar çiğneme fonksiyonlarını kazandırmakla beraber estetik açıdan da olumlu sonuçlar doğurmakta ve psikolojik-sosyal açılardan da hastalara fayda sağlamaktadır.
Ortognatik cerrahi ameliyatları hem yüksek tecrübeye ihtiyaç duymakta hem de çok çeşitli çene cerrahisi ekipmanlarını kullanabilme beceresi gerekmektedir. Güncel yöntemlerim geliştirilmesiyle beraber ameliyattan sonra çenelerin birbirine çelik tellerle bağlanması gerekmemektedir. Hastalarımız ameliyattan sonra yumuşak gıdalarla beslenmeye başlayarak birkaç ay içerisinde hiç ameliyat olmamış gibi normal hayatlarına devam edilebilmektedir.
Güncel Ortognatik Cerrahi ameliyat fiyatları (2024) için kliniğimizi hemen arayabilirsiniz. Çene cerrahisi fiyatları yapılacak olan tedavi ve üst ve alt çene olarak kontrollerden sonra belirlenmektedir.
Yaklaşık olarak;
Çift çene cerrahisi: 10.000 Euro,
Tek çene cerrahisi: 7.500 Euro ,
Genioplasti cerrahisi: 7.500 Euro,
Fiyatlar ameliyatın yapılacağı hastane ve hastanın tedavi aşamalarına göre farklılık gösterebilmektedir.
Ortognatik cerrahi operasyonlarının süresi ne kadardır?
Ortognatik cerrahi operasyonları yapılacak işlem türüne göre yaklaşık olarak 1,5 saat ile 4 saat arasında değişmektedir.
Bütün hastalarıma söylediğim şey: Ortognatik cerrahiler bir diş çekimine göre zor fakat bir başka ameliyatına göre kolay bir ameliyattır. Ne siz bu ameliyatı geçirecek ilk hastasınız ne de bu ameliyatı gerçekleştirecek ilk hekim biziz. Şu an bile dünya üzerinde yüzlerce insan bu operasyonu geçirmektedir. Tabi ki her ameliyat gibi kendi içerisinde riskleri vardır, örneğin bir diş çekimi sırasında bile çene kemiğinde kırık oluşma riski mevcuttur.
Ortognatik cerrahi operasyonları genel anestezi altında gerçekleştirilir ve bir ya da iki gece hastanede yatış yaparak takip edilir. Bütün hastalarımız taburcu olduktan sonra kendi kontrolünü sağlayacak şekilde kliniğe gelirler, fotoğraflar ve radyografiler aldırabilecek kadar iyi durumdadırlar. Dolayısıyla bu ameliyatlar zor ameliyatlar değildir.
Ortodonti ile çene cerrahisi aynı değil farklı disiplinlerdir ancak orta genetik cerrahi hazırlığında bu iki disiplinin birlikte çalışma zorunluluğu vardır. Ortodonti cerrahi hazırlık öncesinde ve cerrahi sonrasında ameliyatın başarısı için önemli bir disiplindir bu ameliyatlar hastalara hem estetik hem fonksiyonel hem de psikolojik anlamda büyük yarar sağlamaktadır fasyal Harmoninin gerçekleşmesi için her hastanın ayrı ayrı değerlendirilmesi bu iki disiplin tarafından gerçekleştirilir bir şey.